Miercuri 07 Decembrie 2022, Actualizat 5:56 pm

 

Cu un singur SMS, vei ști totul despre mașina second hand pe care vrei s-o cumperi. Şeful RAR anunţă noi schimbări pentru şoferi

masini, stiri, newsRegistrul Auto Român şi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) au decis implementarea și derularea unui serviciu prin care toţi cei care vor să cumpere o maşină second hand pot afla prin SMS cazierul maşinii: numărul real de kilometri, deficienţele tehnice avute de-a lungul timpului şi cazierul de daune, scrie Observator.tv.

Serviciul va fi pus la dispoziție de către Registrul Auto Român, cu sprijinul ASF, pentru o informare rapidă, corectă și transparentă a cumpărătorilor de autovehicule la mâna a doua.

like facebook, suceava, news, stiriSuntem în plină creaţie a cazierului. Suntem în linie dreaptă pentru implementarea acestui proiect. Printr-un singur SMS, un cumpărător al unui autoturism va avea informaţii despre kilometraj, despre daunele pe care le-a suferit autoturismul. Când îşi cumpără o maşina să ştie de la început ce cumpără. Sperăm ca în maxim două luni să fie gata”, a declarat directorul RAR, George Adrian Dincă.

Piața auto second hand din România a fost în ultimii ani subiectul unor dezbateri aprinse cu privire la falsificarea sau ascunderea unor informații relevante asupra uzurii sau stării tehnice a unui autovehicul.

La începutul anului, Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţa că, în limitele furnizării unor informații care se supun reglementărilor de protecție a datelor, va sprijini acest proiect prin transmiterea de informații privind cazierul de daune al fiecărui autovehicul pentru care a fost deschis vreun dosar de daună.

Lăsați un comentariu

*