Vineri 17 Septembrie 2021, Actualizat acum -105 zile 5:56 pm

 

Băsescu, femeilor din PMP: Cât veţi fi dependente material de bărbaţi, vă vor spune pe cine să alegeţi

basescuPreşedintele Traian Băsescu le-a recomandat femeilor din PMP să fie independente financiar faţă de bărbaţii din partid, spunându-le că atât timp cât organizaţiile de femei şi tineri vor depinde de resursele băneşti asigurate de bărbaţi, aceştia le vor spune ”pe cine să aleagă”.

Prezent, duminică, la Sinaia, la Congresul organizaţiei de femei a Partidului Mişcarea Populară, preşedintele Traian Băsescu le-a făcut acestora o ”sugestie”, spunându-le că sfatul său este acela de a fi independente financiar faţă de bărbaţi.

”Aş vrea să fiţi un partid cu femei independente, nu hiperfeministe, dar independente. Ştiu cum se întâmpla în PDL: dacă era un congres cum este acesta, trebuia să vină preşedinţii de organizaţii să asigure finanţarea deplasării şi a cazării. Dacă era un congres la tineret trebuia să vină bărbaţii, da, preşedintele organizaţiei judeţene sau municipale să găsească resursa financiară pentru ca tinerii să organizeze o tabără de vară pe litoral sau mai ştiu eu unde. Nu ştiu cum s-a procedat acum, dar vă dau un sfat: desprindeţi-vă de dependenţa financiară de domni, chiar în organizaţiile dumneavoastră. Găsiţi soluţii, faceţi ceva. Cât timp veţi fi dependente în orice acţiune de suportul material al bărbaţilor, nu veţi fi organizaţii independente, valabil şi pentru tineret.

Ei vă vor face şi lista cu cine merge la congres, ei că vor spune şi ce aveţi de spus, ei vă vor spune şi pe cine să alegeţi. Sunteţi la început, îmi dau seama că e greu să vorbeşti de aşa ceva şi mai ales e foarte greu să împlineşti această independenţă, dar recomandarea este să încercaţi să o aveţi măcar parţial, ca să puteţi decide singure ce vreţi să faceţi cu organizaţia de femei. Numai aşa va fi o organizaţie foarte puternică, numai aşa îşi va impune candidaţii la funcţii de consilieri şi de parlamentari”, le-a spus şeful statului femeilor din PMP, scrie Mediafax.

Lăsați un comentariu

*