Miercuri 07 Decembrie 2022, Actualizat 5:56 pm

 

Radu Mazăre și Decebal Făgădău, trimiși din nou în judecată de DNA, pentru că ar fi vândut terenuri fără licitație, sub prețul pieței

radu mazareRadu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, şi fostul viceprimar de la acea dată Decebal Făgădău au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, într-un nou dosar, fiind acuzaţi de înstrăinarea a 13 terenuri din municipiul Constanța și stațiunea Mamaia, fără licitație și la prețuri sub cele reale. Prejudiciul total este de aproape 1,9 milioane de euro.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în două dosare distincte, a următoarelor persoane: în stare de detenție, a inculpatului Radu Mazăre, la data faptei primar al municipiului Constanța Concret, arată DNA, în perioada 2007 – 2012, Radu Mazăre „ar fi dispus vânzarea a 10 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța în alte condiții decât prin licitație publică (negociere directă) și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local”.

Totodată, „terenurile respective, situate în stațiunea Mamaia, în imediata vecinătate a plajei ori în zone cu un potențial turistic și comercial deosebit […], ar fi fost vândute la prețuri mult diminuate”. Prejudiciul adus statului este de 1.732.687 de euro. în stare de libertate, a inculpatului Decebal Făgădău, la data faptei viceprimar cu atribuții de primar al municipiului Constanța Concret, potrivit DNA, în 2015, Decebal Făgădău „și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de dispozițiile legale în legătură cu vânzarea a 3 terenuri din domeniul privat al municipiului Constanța”. Prejudiciul este de 133.688 de euro.

Conform DNA, au fost dispuse măsuri asigurătorii, iar dosarele au fost trimise spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii. Radu Mazăre a fost deja condamnat definitiv, pe 8 februarie 2019, de Instanța Supremă, la nouă ani de închisoare cu executare, în dosare privind retrocedarea plajelor din Constanța, și în prezent execută această pedeapsă.

Lăsați un comentariu

*