Joi 29 Octombrie 2020, Actualizat 6:55 pm

 

Mariana Câmpeanu, audiată ca martor la DNA

Mariana CampeanuFostul ministru al Muncii Mariana Câmpeanu a fost audiată, joi, la DNA, în calitate de martor, în dosarul privind pensionarea pe caz de boală şi indemnizaţia de însoţitor acordate soţului acesteia în 2005, când Câmpeanu era şefa Casei de Pensii Ilfov, spun surse judiciare.

Mariana Câmpeanu a fost chemată mâine la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a da declaraţii în calitate de martor în acest dosar, însă aceasta a anunţat procurorii că poate veni azi, au declarat sursele citate. Centrul de Investigaţii Media a scris, într-un material publicat în 18 februarie, că ministrul Mariana Câmpeanu i-ar fi dat soţului său, Iulian Câmpeanu, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor “acte neclare şi diagnostice discutabile“.

Legat de modul în care Iulian Câmpeanu a primit pensia şi indemnizaţia de însoţitor, autorii materialului au scris că acesta este “suspect” în primul rând pentru că beneficiarul “nu locuia în Ilfov, ci în Bucureşti, oficiul din Ilfov nefiind cel teritorial în cazul său“. Autorii materialul spuneau că soţul ministrului Muncii pare în prezent, “după nouă ani de când a fost declarat invalid în cea mai gravă stare, un om sănătos – merge la nunţi, foloseşte un telefon mobil, se plimbă pe stradă cu mâinile în buzunar şi îşi ia nepotul de la grădiniţă“, afirmaţiile fiind susţinute cu un filmuleţ şi fotografii date publicităţii odată cu articolul.

Lăsați un comentariu

*