Luni 21 Iunie 2021, Actualizat acum -193 zile 5:56 pm

 

Zeci de persoane audiate în dosarul referendumului

persoane audiatePeste 140 de persoane din Gorj şi 43 din Vrancea sunt aduse, azi, cu autocarele, la Curtea Militară de Apel din Bucureşti, pentru a fi audiate ca martori în dosarul privind fraude la referendumul din 2012, în care sunt judecaţi vicepremierul Liviu Dragnea şi alte peste 70 de persoane.

Cele 140 de persoane din Gorj sunt din satele Bâlteni şi Peşteana şi au mai fost audiate ca martori şi în 2012, anchetatorii stabilind atunci că mai mulţi alegători din cele două localităţi nu veniseră la secţiile de votare, dar figurau prezenţi pe listele electorale.
Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Judeţene Gorj, oamenii au fost citaţi anterior de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa care judecă dosarul referendumului, pentru a se prezenta la audieri, la Bucureşti, însă niciunul dintre aceştia nu a venit, astfel că magistraţii au emis mandate de aducere pe numele lor.
Azi dimineaţă, un ofiţer a strigat de pe un tabel numele celor 140 de persoane, acestea urcând în ordine în trei autocare. Majoritatea celor care urmează să fie audiaţi sunt persoane în vârstă, ei susţinând că nu au votat la referendumul din 2012, dar că figurau ca prezente la vot. Cele trei autocare sunt însoţite de un antemergător al Poliţiei şi de un echipaj al Ambulanţei Gorj.

Cele peste o sută de persoane sunt aduse în Capitală în baza unor mandate de aducere, din judeţele Olt, Gorj, Teleorman şi Vrancea.

Procesul nu va avea loc azi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa care judecă dosarul referendumului, ci la Curtea Militară de Apel, unde este mai mult spaţiu.

Lăsați un comentariu

*